• Gratis inpak/cadeauservice
  • Leuk extraatje bij bestellingen vanaf € 15,00
  • Geen verzendkosten vanaf € 65

De 5 makkelijkste online verlanglijstjes

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 10:55

Een online verlanglijstje wordt steeds populairder bij de geboorte van een baby. Superhandig als je kraambezoek om een cadeautip vraagt. Of als gasten van je babyborrel niet met een kraamcadeau aan willen komen dat al drie keer op de cadeautafel staat. Maar hoe werkt dat dan? Welk online verlanglijstje is het best? En kan het ook makkelijk via een app of alleen via de browser?

Ik heb verschillende online verlanglijstjes vergeleken en heb de 5 makkelijkste op een rij gezet. Bij ieder platform heb ik gekeken naar de plus- en minpunten én of er ook een app beschikbaar is. Handig als je alles via je telefoon wilt doen.

Zwangere vrouw vult online verlanglijstje met kraamcadeaus in via de laptop

Lijstje.nl

Lijstje.nl is één van de bekendste en volgens mij ook oudste online verlanglijstjes. Lijstje.nl erg uitgebreid, maar heeft ook wel enkele minpunten.

Hoe werkt Lijstje.nl?

Als eerst maak je een account aan (dit geldt overigens voor alle geteste platforms). Hierna maak je een verlanglijstje aan. Deze kun je een titel meegeven, het doel van het verlanglijstje (bijv. een verjaardag, kraamkadootjes, Sinterklaas of Moederdag), een onderschrift met uitleg en als je wilt, kun je een eigen foto/avatar kiezen.

Vervolgens kun je via de knop 'Toevoegen' jouw cadeautjes aan de lijst toevoegen. Hierbij kun je een foto uploaden, een beschrijving en een rechtstreekse link naar het cadeau invullen en aangeven of je het cadeau 'afstreepbaar' wilt maken.

Afstreepbaar cadeau: een afspreepbaar cadeau houdt in dat diegene die dat cadeau koopt, het van de lijst kan strepen. Hierdoor kan een ander dit cadeau niet meer kiezen en krijg je geen dubbele cadeaus. Soms wil je echter een cadeau niet afstreepbaar maken, omdat het geen probleem is als je dat vaker krijgt. Denk bijv. aan rompertjes in grotere maten of een pak luiers.

Niet alleen ieder cadeau dat je toevoegt, maar ook het verlanglijstje zelf heeft een aantal instelopties. Zo kun je zelf aangeven of het lijstje gevonden kan worden via de combinatie van naam en woonplaats, of iedereen toegang heeft of alleen mensen die het antwoord op jouw zelf gekozen eigen vraag weten. Ook kun je het (evt. tijdelijk) alleen zichtbaar voor jezelf maken. En als laatst kun je kiezen of je zelf wilt kunnen zien wat er al is afgestreept.

Pluspunten

+ Eigen foto uploaden als avatar

+ Werkt eenvoudig, eigenlijk alles spreekt voor zich

+ Mogelijkheid tot afschermen van het verlanglijstje d.m.v. een zelfgekozen vraag.

+ App beschikbaar

Minpunten

- Lijst is vrij summier met een wel erg kleine foto van de cadeaus

- Productenvelden worden niet automatisch ingevuld bij het toevoegen van een link

- Geen kleurenthema's beschikbaar

Online verlanglijstje van Lijstje.nl

Kadolijst.nl

Als tweede heb ik Kadolijst.nl getest. Deze heeft wat pluspunten t.o.v. Lijstje.nl, maar ook minpunten.

Hoe werkt Kadolijst.nl?

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je direct een kadolijst maken. Je geeft hier een titel aan en geeft aan wat je viert (bijv. een geboorte of doop). Ook kun je de datum van een viering invullen (niet verplicht, maar handig voor bijv. een babyborrel) en kun je aangeven voor wie het lijstje is (keuze uit bijv. geslacht en verschillende leeftijdsgroepen). Als laatst beveilig je het lijstje met een zelfgekozen wachtwoord.

Vervolgens voeg je een cadeau toe. Dit kan handmatig, maar ook door de link van het (online) cadeau in te vullen. Aan de hand daarvan kun je de titel en de prijs automatisch laten invullen. De afbeelding(en) moet je handmatig toevoegen als je dit wilt. Dit kan alleen via de weblink van de afbeelding en niet via een eigen upload.

Weblink van een afbeelding: alle online afbeeldingen hebben een eigen URL, net als dat alle websitepagina's dit hebben. Maar hoe vind je deze weblink nu om de afbeelding te kunnen koppelen aan het cadeau in je lijst?
Via de pc klik je met de rechter muisknop op de afbeelding en vervolgens op 'Afbeeldingskoppeling kopiëren'. Hierna plak je de gekopieerde weblink in het betreffende veld van het verlanglijstje.
Via je telefoon (Android) houd je je duim ingedrukt op de afbeelding. Vervolgens kies je voor 'Afbeelding bekijken'. De afbeelding wordt nu in een nieuw venster geopend, de link die nu bij de pagina staat, is de link die je naar het veld van het verlanglijstje kunt kopiëren.

Opvallend is verder dat je niet kunt aangeven of een cadeau wel of niet afstreepbaar is, maar wel kun je het aantal exemplaren invullen dat je wilt hebben of kunt gebruiken. Zo kun je bijv. wel meerdere rompertjes of kledinghangers vragen, maar voorkom je dat je ineens 30 exemplaren krijgt.

Pluspunten

+ Aantal velden worden automatisch ingevuld a.d.h.v. de cadeaulink.

+ Aparte titel en beschrijving mogelijk

+ Prijsveld

+ Mogelijkheid om via een sterscore aan te geven hoe graag je een cadeau wilt

Minpunten

- Afbeelding van een cadeau kan alleen toegevoegd worden via een weblink

- Geen app beschikbaar

- Beschrijving valt niet op voor de lezer van de lijst, zet belangrijke toevoegingen in de titel

Online verlanglijstje van Kadolijst.nl

Mijn verlanglijst

Op mijnverlanglijst.eu vind je het makkelijke online verlanglijstje. Althans, dat vind ik. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen smaak en mening, maar dit werkte echt heel makkelijk, zonder overbodige poespas.

Hoe werkt Mijn Verlanglijst?

Nadat je ook hier weer jouw account hebt aangemaakt, kun je direct een nieuw verlanglijstje aanmaken. Geef hierbij de titel, een introductietekst en de zichtbaarheid op, bijv. Openbaar, alleen voor Genodigden waar je de link naar stuurt, voor 'Vrienden' van Mijn Verlanglijst (alleen handig als je familie en vrienden ook gebruik maken van Mijn Verlanglijst) of alleen voor jezelf.

Voor het toevoegen van een cadeau vul je een titel of direct de link van het online cadeau in. Vul je een link in, dan worden direct alle vier de velden ingevuld: titel, afbeelding, beschrijving en prijs. (Uiteraard kun je ze nog naar wens aanpassen.)

Pluspunten

+ Heel eenvoudig in gebruik

+ Cadeau-eigenschappen worden automatisch ingevuld bij invullen van een link

+ Prijsveld

+ Goed werkende mobiele webversie beschikbaar

Minpunten

- Link van het verlanglijstje is niet zelf te bepalen

- Lijst kan niet via een geïntegreerd mailsysteem verstuurd worden

- Overzicht van het verlanglijstje is ietwat summier met alleen een afbeelding van de cadeaus

Online verlanglijstje van Mijn Verlanglijst

Hatsa!

Ook op Hatsa.com kun je een online verlanglijstje aanmaken. Dit werkt wel iets anders dan bij de andere platformen. Hatsa! lijkt een beetje lijkt op Pinterest. Ieder verlanglijstje is dan ook een 'board'.

Hoe werkt Hatsa?

Zoals ik al aangaf, lijkt Hatsa erg op Pinterest. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je zgn. boards aanmaken. Het toevoegen van een cadeauwens kan op verschillende manieren, maar erg belangrijk: dit kan o.a. via het rechtstreeks invullen van de link. Hiermee worden direct de titel, omschrijving, afbeelding en prijs ingevuld.

Persoonlijk (alvast een voorproefje op de plus- en minpunten en de eindconclusie) vind ik Hatsa minder geschikt voor een verlanglijstje. Er kán aangegeven worden dat een cadeau gekocht is, wat een vereiste is voor een online verlanglijstje, maar verder is dit meer een soort Pinterest. Omdat het wel eenvoudig werkt, heb ik het platform wel meegenomen in de vergelijking.

Pluspunten

+ Mooi vormgegeven

+ Eenvoudig in gebruik

+ Cadeau-eigenschappen worden automatisch ingevuld bij invullen van een link

+ Prijsveld

+ App beschikbaar

Minpunten

- Meer een platform à la Pinterest dan een echt online verlanglijstje

- Lijst/bord niet af te schermen met een wachtwoord o.i.d.

- Link van de lijst is niet zelf te bepalen.

Online verlanglijstje van Hatsa!

Gifthings

Gifthings.me (met één 't'!) is het laatste platform dat ik heb meegenomen in de vergelijking. Dit platform is opgezet als app, maar ook via je browser kun je hier gebruik van maken.

Hoe werkt Gifthings?

Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je meteen een lijstje aanmaken. Je geeft hierbij de lijst zelf een naam, kiest een achtergrondkleur en/of upload een eigen cover. Daarnaast heeft Gifthings iets unieks: je kunt je bankrekeningnummer invullen met een korte boodschap. Zo kunnen mensen bijv. ook een gedeelte betalen van een groter cadeau of een bijdrage leveren aan de pamperrekening.

Pamperrekening: een bank- of spaarrekening die speciaal wordt geopend bij de geboorte van een kind. Hierop kan kraambezoek een bijdrage storten waarmee de ouders zelf kunnen kopen wat ze nodig hebben. In België is dit fenomeen een stuk bekender en 'meer geaccepteerd' dan in Nederland. Daar is het dan ook heel gewoon om het rekeningnummer van deze zgn. pamperrekening al op het geboortekaartje te vermelden.

Naast deze opties kun je evt. nog instellen dat je alleen zelf toegang hebt (handig als het lijstje toch nog niet openbaar is voor familie en vrienden). Ook kun je het verlanglijstje nog extra beveiligen met een zelfgekozen wachtwoord en kun je ervoor kiezen om zelf te kunnen zien welke cadeaus zijn afgestreept. Je ziet daarbij niet wie wat heeft afgestreept.

Ook bij dit verlanglijstje kun je cadeautjes automatisch laten toevoegen door het invullen van een link. Wat alleen een groot nadeel van dit verlanglijstje is (en daarom benoem ik die even specifiek), is dat dit niet altijd goed gaat. Ik heb het met verschillende links geprobeerd, zowel van mijn eigen webshop als die van andere webshops, en soms komt er een verkeerde afbeelding en prijs bij te staan. Dit kun je wel aanpassen vervolgens, maar je moet dan wel goed controleren of het wel of niet goed is gegaan.

Pluspunten

+ Redelijk eenvoudig in gebruik

+ Prijsveld

+ App beschikbaar

Minpunten

- Automatisch invullen van velden gaat vaak niet goed bij het invoeren van een link

- Link van het verlanglijstje is niet zelf te bepalen 

Online verlanglijstje van Gifthings.me

Wat is nu het makkelijkste online verlanglijstje?

ONLINE VERLANGLIJSTJE Cadeau automatisch toevoegen via link Afbeelding cadeau uploaden mogelijk Prijsveld beschikbaar App beschikbaar Link van lijst zelf te bepalen
Lijstje.nl - - -
Kadolijst.nl ✓ (niet alle velden worden ingevuld) - -
Mijn Verlanglijst - (wel een goed werkende mobiele webversie) -
Hatsa! -
Gifthings ✓ (maar werkt niet altijd goed) -

Conclusie

Voor mij is de absolute winnaar Mijn Verlanglijst. Als ik zelf weer een online verlanglijstje ga aanmaken, gaat dit ook zeker hier zijn. Mooi en duidelijk vormgegeven, geen overbodige poespas en doet helemaal wat het moet doen.

Een - voor mij - te groot nadeel van Lijstje.nl is dat je een cadeau niet via de link kunt toevoegen. Bij Kadolijst.nl is dit dat een afbeelding niet rechtstreeks geüpload kan worden. Hatsa is te veel 'Pinterest' voor mij en bij Gifthings vind ik het erg lastig dat je altijd nog moet controleren of het automatisch invullen a.d.h.v. een link wel goed is gegaan. Ik ken mezelf, in de haast vergeet ik dat en voor ik het weet is er verwarring bij familie of vrienden: want wil ik nu het cadeau van de foto of wil ik het cadeau waarnaar de link verwijst?

Een nadeel van Mijn Verlanglijst is nog dat je niet zelf de link van de lijst kunt bepalen, maar omdat de link zo makkelijk te delen is, is dat voor mij geen probleem.


Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met een keuze maken voor een online verlanglijstje. Vergeet er vooral niet een paar leuke cadeautjes van Minty's op te zetten ;-)


Pin onderstaande afbeelding en vind het overzicht makkelijk terug!

Pin deze afbeelding: De 5 makkelijkste online verlanglijstjes
Pin deze afbeelding: De 5 makkelijkste online verlanglijstjes

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.