• Geen verzendkosten vanaf € 50
  • Gratis inpak/cadeauservice
  • Persoonlijk contact

De 7 leukste ideeën om het geboortekaartje te bewaren

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 08:00

Het geboortekaartje wordt altijd met grote zorg uitgekozen. Het is iets waar je blij mee bent en wat je na de geboorte trots rondstuurt. Hoe bijzonder is het dan op het geboortekaartje op een speciale manier te bewaren. Ik ben op zoek gegaan naar 7 leuke alternatieven voor het 'simpel' neerzetten van het geboortekaartje.

Leuke geboortedecoratie - ook leuk als kraamcadeau!

Tip 1 - Spaarpot van geboortekaartje

Eén van de meest populaire kraamcadeaus en daarmee een prachtige manier om het geboortekaartje te bewaren: een houten spaarpot in stijl van het geboortekaartje. Deze leuke kubussen zijn voorzien van een geldgleuf en een laadje en worden bedrukt aan de hand van het geboortekaartje. Het geboortekaartje hoeft niet ook per se vierkant te zijn, ook andere verhoudingen zijn mogelijk.

Meer voorbeelden van een spaarpot van het geboortekaartje >>>

Tip 2 - Geboortekaartje op hout

Een unieke manier om het geboortekaartje te bewaren, is het geboortekaartje op hout laten drukken. Zo creëer je je persoonlijke geboorteluik. Dit kan zowel met vierkante als met langwerpige geboortekaartjes en je kiest zelf hoeveel en welke zijden van het geboortekaartje je op het geboorteluik terug wilt zien.

Meer voorbeelden van een geboortekaartje op hout >>>

Tip 3 - Kinderkoffertje in stijl van het geboortekaartje

Niet alle geboortekaartjes zijn hier even geschikt voor, maar ook een koffertje in stijl van het geboortekaartje is een superleuke manier om het geboortekaartje te bewaren. Dubbel zo leuk zelfs: want als je het koffertje gebruikt als herinnersbox, kun je ook nog een papieren kaartje in het koffertje bewaren.

Bewaar het geboortekaartje aan de muur

Tip 4 - Geboortekaartje op canvas

Laat het geboortekaartje op canvas printen en bewaar het aan de muur

Eén van de populairste manieren om je geboortekaartje om te toveren tot prachtige wanddecoratie, is het geboortekaartje op canvas laten printen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor alleen de voorkant, maar ook bijv. voor een twee- of drieluik van alle kaartzijden. En wil je wel alle kaartzijden zien, maar wil je maar één canvasdoek ophangen, maak dan een mooie collage die je in zijn geheel laat printen.

Tip 5 - Geboortekaartje inlijsten

Ook het inlijsten van het geboortekaartje kan op verschillende manieren. De eenvoudigste manier is een mooie lijst zoeken waar het geboortekaartje in past. Dit zal niet altijd een passende maat zijn, maar dit is op te lossen door een mooi vel papier achter het geboortekaartje te steken. Dit kan eenvoudig wit zijn, maar een passende kleur bij het geboortekaartje is ook erg mooi.

Wil je een passende maat voor het geboortekaartje zelf, maar is dit lastig te vinden? Stap dan eens binnen bij een lijstenmakerij. Daar kunnen ze vaak net de maat maken die je nodig hebt en in de stijl die je zoekt.

Een alternatief daarvoor is nog om een standaardmaat lijst te zoeken, maar dan een passe partout te (laten) maken. Dit kan op maat van het totale geboortekaartje of met uitsnedes voor iedere kaartzijde apart.

Bewaar het geboortekaartje in een mooie fotolijst

DIY-tips om het geboortekaartje te bewaren

Tip 6 - Inplakken in het fotoalbum

Plak het geboortekaartje in het fotoalbum om het mooi te bewaren

De eenvoudigste manier om het geboortekaartje te bewaren, is wel het inplakken in het fotoalbum. En het maakt hierbij niet uit of je een echt, ouderwets plakalbum maakt of dat je een digitaal fotoalbum laat printen. Kies je voor een digitaal album, laat dan op een pagina lege ruimte over om het geboortekaartje later in te plakken of plak het op het voorste schutblad als het album dat heeft.

Tip 7 - Geboortekaartje naar babyschoentje vouwen

Het geboortekaartje kun je leuk bewaren door het naar een schoentje te vouwen

Nog een leuke DIY-tip is een geboorteschoentje vouwen van het geboortekaartje. Hiervoor zijn niet alle geboortekaartjes even geschikt, maar heb je voldoende geboortekaartjes over, dan is het een poging waard. Op Pinterest zijn er wel wat mooie patroontjes te vinden, maar je kunt de patroondelen ook zelf tekenen. Je hebt nodig: een zooltje, een voorkant en een hielstuk.

OPROEPJE: WIL JIJ EEN GRATIS SCHOENTJE ONTVANGEN?

Zie je dat zelf tekenen en knutselen niet zitten, maar wil je wel graag het geboortekaartje in schoenvorm bewaren? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik ben zelf al aan het oefenen geweest met een aantal fictieve geboortekaartjes, maar ik zou graag meer voorbeelden maken met 'echte' geboortekaartjes. Hiervoor ben ik op zoek naar 4 personen die mij het geboortekaartje van hun kindje willen opsturen, daarvoor krijg je dan een mooi gevouwen schoentje in een acrylaat bol terug. De voorwaarden en het aanmeldformulier vind je hieronder.

Het geboortekaartje kun je leuk bewaren door het naar een schoentje te vouwen

Voorwaarden:

- Zoals ik hierboven al aangaf, zijn niet alle geboortekaartjes geschikt voor het vouwen van een schoentje. Het hielstuk moet zo'n 12-14 cm breed zij, het geboortekaartje moet dus ook min. 12 cm breed zijn pér kaartzijde. 

- Je stuurt 2 of 3 (dezelfde) geboortekaartjes per post op, je krijgt hiervoor 1 schoentje terug en indien van toepassing het kaartje dat nog over is.*

- Met het insturen geef je ook toestemming om foto's te maken van het eindresultaat en deze als voorbeeld te gebruiken op o.a. de website en social media. Evt. zichtbare adres- of contactgegevens worden onleesbaar gemaakt.

- Aanmelden kan via het formulier hieronder. Hierbij upload je alvast een foto van het geboortekaartje dat je wilt insturen. Aan de hand hiervan check ik of het geboortekaartje geschikt is, waarna we de verdere afhandeling bespreken.

- Ik wil graag verschillende geboortekaartjes testen en daarnaast meerdere mensen blij maken. Daarom is het slechts van 1 kindje per huishouden mogelijk om een gratis schoentje aan te vragen.


* Er is een extra geboortekaartje nodig om mooie foto's van het eindresultaat te maken waarbij ook het geboortekaartje in zijn geheel nog zichtbaar is. Daarnaast staan soms twee belangrijke onderdelen van het geboortekaartje aan twee kanten van de kaart. Als er dan een derde geboortekaartje beschikbaar is, kan ook het tweede onderdeel gebruikt worden.


Pin onderstaande afbeeldingen en vind de lijst snel terug!

Pin deze afbeelding: 7 leuke tips om het geboortekaartje te bewaren
Pin deze afbeelding: De 7 leukste tips om het geboortekaartje te bewaren

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


«