• Gratis inpak/cadeauservice
  • Extra cadeautje bij bestellingen vanaf € 15,00
  • Geen verzendkosten vanaf € 65

8 toffe podcasts over zwangerschap en ouderschap

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 09:51

Luister jij weleens podcasts? In dit blog deel ik 8 toffe podcasts over zwangerschap en ouderschap én een leuke bonustip! Ideaal om tijdens je verlof lekker uit te rusten en je tegelijkertijd voor te bereiden op de komst van je kindje. Of even een momentje voor jezelf te pakken, zodra je kindje even ligt te slapen.

Sommige podcasts nemen je mee tijdens hun zwangerschapsreis, andere vertellen meer over het ouderschap en de opvoeding. En ze zijn niet allemaal alleen voor moeders: er is ook een superleuke Papa Podcast! Bekijk snel de lijst hieronder en probeer er eens eentje uit :D

8x de leukste podcast over zwangerschap en ouderschap

De leukste podcasts over zwangerschap en ouderschap

1. Podnataal - zwangerschap en bevalling

Podnataal is een leuke podcast waarin Simone je in het eerste seizoen meeneemt voor een kijkje in het leven van een zwangere vrouw. Afleveringen als ‘Waar blijft nou die roze wolk’, ‘Meelopen met een kraamverzorgster’ en ‘Fit Moms!’, er komt van alles voorbij. Het tweede en derde seizoen gaan meer over bevallingsverhalen. Zowel bekende als onbekende vrouwen vertellen hoe zij hun bevalling hebben ervaren. Leuke aanrader!
> www.dagennacht.nl/serie/podnataal/

2. Ina en Niki – zwangerschap en moederschap

Ina en Niki nemen je mee in het leven van een zwangere vrouw met thema’s als ‘Rust’ en ‘Fit na de geboorte’, maar er komen ook afleveringen aan bod met de titels ‘Mindful met je baby’ en ‘Mindful met je peuter’.
> https://inaenniki.podbean.com/

3. Mama (To Be) Podcast – moeder worden en moeder zijn

Deze podcast van Natasja Online bevat onderwerpen als ‘Zwanger worden met een onregelmatige cyclus’ en ‘Het verschil tussen een eerste en tweede zwangerschap’. Op dit moment zijn er 8 afleveringen te beluisteren, maar er komen er vast nog meer. Mocht je niet willen wachten: Natasja blogt en vlogt ook, dus er is genoeg te lezen en te zien!
> www.natasjaonline.nl/mama-to-be-podcast-serie

4. MamaNL – moederschap

MamaNL is een inspiratieplatform voor moeders die op zoek zijn naar balans. Op dit mooie platform zijn ook een aantal podcastafleveringen te vinden. Met onder andere het (belangrijke!) onderwerp ‘Hoe je ervoor zorgt dat er altijd tijd voor me-time is’.
> www.mamanl.nl/tag/podcast/

5. Ik Ken Iemand Die – ouderschap

Deze leuke podcast van Nynke de Jong en haar vrienden Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst zit vol humor en gaat over opvoeden, kinderen en ouderschap. Er komen afleveringen voorbij met onderwerpen als ‘Slaap’, ‘Oh Oh Social Media’ en heuse oudejaarsspecials.
En extra leuk: er is een gelijknamig boek uitgebracht gebaseerd op de podcast. Die heb ik zelf niet gelezen, maar voor diegene die liever lezen dan luisteren: je vindt het boek o.a. bij Bol.com (aff).
> www.dagennacht.nl/serie/ik-ken-iemand-die/

6. Lieve Moeders - moederschap

Deze podcast van lievemoeders.nl ben ik zelf nog aan het luisteren, maar de eerste afleveringen beloven veel goeds. En met afleveringen als 'Een geduldige moeder word je zo' en 'Perfectionisme loslaten' (ik?? hoezo??) in het vooruitzicht, luister ik deze de komende tijd nog wel even door.
> Spotify / Apple Podcasts

7. Papa Podcast - vaderschap

En natuurlijk vergeten we de vaders ook niet. Een heuse Papa Podcast voor en door jonge vaders 'die het zelf ook niet allemaal weten' zoals ze zelf zo eerlijk zeggen. Barend van Deelen en Wijnand Speelman nemen je mee in hun reis door het vaderschap. En stiekem is deze podcast ook gewoon leuk voor moeders om te luisteren hoor!
De laatste aflevering is wel van juli dit jaar, maar ik hoop toch dat er nog wat nieuwe bij zullen komen in 2020.
> https://podcastluisteren.nl/pod/Papa-Podcast

8. Zwanger & Zo de podcast - zwangerschap

Last but not least: Zwanger & Zo de podcast. Een podcast van verloskundigen Geke Beckermann en Solange Candeias. Naast een de kennismaking komen er onderwerpen aan bod als gezonde voeding, alles over de NIPT en bekken- en bekkenbodemklachten.

> https://www.zwangerenzodepodcast.nl/

BONUSTIP: Mother.ly - moederschap

Ik begon dit artikel met 'Volg je KaartjeVanOns al wat langer op social media, dan...'. Nou, áls je mij inderdaad al wat langer volgt, dan heb je vast ook wel eens gezien dat ik nog weleens iets deel van Motherly. Ze schrijven mooie berichten en plaatsen prachtige video's die mij als moeder echt kunnen raken. Dit mooie platform heeft ook een eigen podcast. Ik moet je zeggen dat mijn Engels in tekst en via beeld prima is, maar zo'n podcast zonder verder beeld erbij, dan haakt mijn concentratie toch te snel af. Ik heb de podcast op een paar halve afleveringen na, dus zelf niet geluisterd. Ik weet alleen wel hoe sterk hun berichten en video's verder zijn, dus ik durf de podcast ook gerust aan te bevelen!
> https://www.mother.ly/podcast/

Ken jij of heb jij zelf nog leuke podcasts over zwangerschap en ouderschap? Zet hem in de reacties! Ik deel regelmatig mijn tips via social media en neem de ontvangen tips daar graag in mee!


Pin onderstaande afbeeldingen en vind dit blog snel terug!

Pin deze afbeelding: 8x de leukste zwangerschapspodcast
Pin deze afbeelding: de 8 leukste zwangerschapspodcasts

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.