• Gratis inpak/cadeauservice
  • Extra cadeautje bij bestellingen vanaf € 15,00
  • Geen verzendkosten vanaf € 65

De leukste zwangerschapsaankondigingen tijdens kerst

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 11:15

De kerstdagen zijn een perfect moment om jouw zwangerschap aan te kondigen. Dit is voor veel mensen een moment waarop je familie en/of vrienden ziet en daarnaast is het net iets specialer dan een week eerder op een willekeurige dag. En het voorkomt vragende ogen (of erger nog: échte vragen) op het moment dat jij dat lekkere glas wijn af slaat tijdens het kerstdiner.

Maar hoe vertel je nu op een leuke manier met kerst dat je zwanger bent? In dit artikel heb ik de leukste ideeën, cadeautjes en tips voor je verzameld!

De leukste zwangerschapscadeautjes voor onder de kerstboom

Vieren jullie kerst met een prachtig versierde kerstboom en cadeautjes in glinsterend cadeaupapier eronder? Dan kun je je zwangerschap perfect aankondigen via een cadeautje. En dat kun je zo klein houden of zo groot maken als je zelf wilt. Lijst bijvoorbeeld een echofoto in, eventueel gecombineerd met een hippe aankondigingsposter.

Houten tekstbord

Of kies voor een houten tekstbord met je echo daarop! Superleuk om je zwangerschap mee aan te kondigen en de ontvanger kan de echo later vervangen voor een leuke foto van de pasgeborene. De borden staan daarnaast ook erg leuk als babydecoratie op de babykamer. Ze zijn dus ook heel geschikt als kerstcadeau aan jezelf of je partner!

Rompertje of kinderkoffertje

Wat ook heel populair is, zijn rompertjes of koffertjes met tekst. Teksten als 'Mijn opa en oma zijn echt de allerliefste' (of 'oom en tante' of...vul maar in) of een uitgerekende datum op een rompertje of koffertje zullen direct duidelijk zijn. Deze cadeautjes zijn daarom ook heel tof om zo je familie of vrienden te verrassen met jullie babynieuws. En ook hier heb je later zelf ook nog iets aan: je krijgt dat rompertje vast wel terug om aan te trekken bij je kindje. Of gebruikt dat koffertje voor een eerste logeerpartijtje bij opa/oma, oom/tante of aan wie je het geeft.

Hang voor jullie aankondiging een speciale kerstbal in de boom...

...en wacht tot de eerste het ziet. Okee, je hebt zelf misschien stalen zenuwen nodig, want je hebt geen invloed op het moment dat de kerstbal ontdekt wordt, maar daarmee is het des te leuker! En heb je een tekort aan stalen zenuwen, dan kun je het natuurlijk ook als kerstcadeautje inpakken en alsnog onder de boom leggen of direct cadeau geven.

Kies bijv. voor een kerstbal met 'Baby <achternaam>' en de uitgerekende maand of houdt het iets algemener met bijv. 'Hoera, jullie worden...(bijv. opa en oma)' of 'Welkom kleintje' in combinatie met een klein babysymbooltje.

Verstuur een (foto)kerstkaart met jullie zwangerschapsaankondiging

Wil je meer mensen op een leuke, maar vooral ook persoonlijke manier vertellen dat je zwanger bent? Maak dan een leuke, mooie of grappige foto en laat daar een mooie kaart van drukken. Tip: zet er een klein tekstje op dat het nieuws nog geheim is. De kans is groot dat de ontvanger meteen aan de telefoon hangt bij je, maar stél dat ze je net even niet kunnen bereiken, dan zou het zonde zijn als ze het nieuws meteen delen met anderen. Zéker als er nog meer kaarten onderweg zijn!

Let op: in december is het altijd erg druk bij PostNL. Wil je zeker weten dat jullie kaart op een bepaalde datum binnenkomt, dan zul je hem even zelf langs moeten brengen.

Kondig je zwangerschap aan via een persoonlijke kerstkaart!

Kies voor een digitale zwangerschapsaankondiging via Facebook, Instagram of Whatsapp

Natuurlijk kun je de gemaakte foto van de kerstkaart ook gebruiken voor een digitale aankondiging. Verstuur deze via Whatsapp (of andere chatdienst) of gebruik de foto voor de zwangerschapsaankondiging op social media.

TIP: hier vind je hippe aankondigingsposters die je kunt gebruiken voor jouw digitale zwangerschapsaankondiging! Een aantal hiervan kun je zelfs gratis downloaden of als papieren poster bestellen.


Pin onderstaande afbeelding en vind de kerstaankondigingen makkelijk terug!

Pin deze afbeelding: De leukste cadeautjes voor een zwangerschapsaankondiging met kerst
Pin deze afbeelding: De leukste zwangerschapsaankondigingen tijdens kerst

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.