• Gratis inpak/cadeauservice
  • Extra cadeautje bij bestellingen vanaf € 15,00
  • Geen verzendkosten vanaf € 65

Zwangerschapsaankondiging tijdens corona

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 15:15

Hoera, je hebt ontdekt dat je zwanger bent! Gefeliciteerd!

Of het nu je eerste zwangerschap is of de tweede, derde, enz... Het blijft leuk en bijzonder en dat wil je het liefst van de dagen schreeuwen. Eén kleine maar: we leven ineens in de 'geschiedenisboeken', we leven in het coronatijdperk. Het is eigenlijk onvoorstelbaar wat er de laatste weken is gebeurd (en maanden zelfs als je wereldwijd kijkt). Dat alles heeft hoe dan ook invloed op jouw zwangerschap en dat begint al bij de zwangerschapsaankondiging. Okee, van de daken schreeuwen kan in principe wel, maar ondanks dat je dat misschien graag wilt, gebeurt het eigenlijk nooit ;-)

Persoonlijke zwangerschapsaankondiging

Maar hoe vertel je dan dat je zwanger bent? Zeker aan diegene die je het normaal zo graag persoonlijk zou vertellen? Want dát kan in veel gevallen nu even niet meer. Althans, compleet met knuffels en kussen is echt even beter van niet. En ben je zelf verkouden of grieperig, dan moet je thuis blijven en wil je een ander niet in gevaar brengen..

Laten we voor die persoonlijke zwangerschapsaankondigingen kijken naar wat er wél mogelijk is. Want hoe balen het ook is, we hebben wel het geluk dat we in het digitale tijdperk leven. We hoeven geen brief te schrijven, maar we kunnen gebruik maken van (video)beelden. Neem een toffe videoboodschap op of vertel het in een live gesprek via Skype, Facetime of Whatsapp. Natuurlijk zul je nog steeds de kussen en knuffels missen die natuurlijk meestal volgen op zo'n aankondiging, maar zo breng je wel je eigen verhaal en emotie over.

Zwangerschapsaankondiging met een foto

Ben je niet zo'n videomens (ik snap je helemaal! ;-) ), dan is er met foto's ook heel veel leuks te bedenken! Een rondje Pinterest geeft al superveel leuke ideeën. En ook hierbij is het echt mogelijk om het toch persoonlijk te maken. Maak bijv. een foto van jullie samen waarop jullie een echofoto of de zwangerschapstest vasthouden. Zet je telefoon of fotocamera op een statief, een trapje of een stapel boeken en gebruik de timer om de foto te maken als je geen fotograaf kunt inschakelen!

Zwangerschapsaankondiging via foto van ouders met echofoto

Ook kun je je oudere kindje(s) betrekken in de foto. Zelf heb ik destijds deze foto gemaakt voor onze digitale zwangerschapsaankondiging. Het wiegje hadden we nog en kon ik makkelijk uit de schuur halen. Ballonnen gehaald, 'Na-na' (lees: Nijntje) erbij gepakt en gewoon eens een uurtje 'shooten' met onze oudste dochter. De leukste foto's heb ik gecombineerd in een leuke fotocollage en zie hier het resultaat!

Zwangerschapsaankondiging met oudere zus

En natuurlijk kun je ook gebruik maken van leuke aankondingsposters. Deze zwangerschapsposters vind je ook in de shop. En extra leuk: een aantal daarvan zijn beschikbaar als gratis download!
Plak er een echofoto op, leg er eventueel wat lieve babyaccessoires omheen en je bent klaar voor een leuke foto!

De posters zijn ook verkrijgbaar als houten tekstbord. Dit zijn houten kaarten in het formaat 20x30 cm waarop je ook een (echo)foto kunt plakken. Ook deze kun je fotograferen om te gebruiken voor de bekendmaking van je zwangerschap, maar het leuke is dat je hem daarna bijv. als decoratie op de babykamer kunt zetten met de handige standaard. Na de geboorte kun je dan de echofoto vervangen voor een lieve newbornfoto!

Zwangerschapsaankondiging via een cadeautje

Een cadeautje opsturen kan natuurlijk ook! Het is aan de ene kant wel minder persoonlijk, je weet niet op welk moment het bezorgd wordt en kunt daar lastig op inspelen. Maar....daarmee is de verrassing misschien wel des te groter!

Je kunt het zo klein of groot maken als je wilt. Denk bijv. aan een paar babysokjes of een rompertje met een passende tekst. Maar het is ook superleuk om opa en oma een koffertje te sturen met verzorgingsmaterialen, leuk voor het eerste logeerpartijtje!

BELANGRIJK! Wat je ook stuurt, vergeet niet om jezelf als afzender bekend te maken. Het zou wat zijn als de ontvangers moeten gaan gissen wie ze moeten bellen ;-)

Zwangerschapsaankondiging voor oudere broer of zus

Om je oudere kindje(s) te vertellen dat ze een broertje of zusje krijgen, is de periode waarin we nu leven in principe niet belangrijk. Er zijn bijvoorbeeld superleuke boekjes te krijgen die je aan je kindje kunt geven en samen kunt lezen:

Wat ook heel leuk is, om je kindje een eigen pop (knuffel kan ook) en wiegje te geven en aan de hand hiervan te vertellen wat er gaat gebeuren. Als hij of zij al vóór de bevalling een 'band' opbouwt met de pop, zal die in de periode na de bevalling misschien wel een lief vriendje voor hem/haar zijn als er ineens zoveel verandert. En zo kunnen jullie samen jullie kindjes in bad doen, de fles geven of verschonen.

Samen een boekje lezen over het worden van grote zus in het bijzijn van 'pop'

Naast een boekje of pop/knuffel, kun je ook dit leuke memoryspelletje geven. Het spelletje bestaat uit 16 houten schijfjes in babythema en worden bewaard in een zakje met tekst als 'Hoera, je wordt grote zus', maar ze kunnen ook gepersonaliseerd worden!

Actie: gratis een zwangerschapsposter opgestuurd krijgen?

De drie actieposters zijn allemaal opgestuurd. Je kunt de posters wel nog downloaden en/of bestellen via de links hieronder!

Zoals gezegd zijn een aantal van de zwangerschapsposters als gratis download te krijgen. Maar ook heb ik drie A4-posters klaarliggen die ik gratis op mooi, stevig papier wil opsturen!

Hoe werkt het?

Natuurlijk ga ik hier geen zgn. 'Deel & win-actie' van maken. Het zou wat zijn dat je door een deelactie al moet bekend maken dat je je zwangerschap bekend wilt maken...dat is de verkeerde volgorde ;-) Nee, we houden het lekker privé!

  1. Bekijk de 3 posters:
  2. Stuur mij een mailtje via info@mintys.nl met als onderwerp 'Gratis poster' en geef aan welke van de 3 je graag wilt ontvangen. De eerste (per poster) die mailt, zal deze gratis opgestuurd krijgen!
    Let op: ook ik werk met mijn meiden thuis op het moment, dus zal niet altijd per direct mijn mail zien. Zodra een poster is vergeven, zal ik de poster hier wegstrepen, maar het kan dus zijn dat er meerdere reacties per poster zijn, voordat ik het zie. De eerste in mijn mailbox 'wint', ik stuur je natuurlijk wel even een berichtje als je helaas niet de eerste was.
  3. Niet verplicht, maar wel leuk: ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en zou het superleuk vinden als je mij een fotootje mailt van jouw aankondiging.

Als laatst wil ik je heel veel sterkte en gezondheid toewensen in de komende weken en maanden. Ik hoop dat je ondanks alles toch veel kunt en zult genieten van je zwangerschap en van elkaar.

Lieve groet,

PS In dit artikel staan enkele affiliate links. Bestel jij een artikel via deze link, dan kost het jou niets extra's, maar ontvang ik een kleine commissie.


Pin onderstaande afbeelding en vind deze leuke ideeën makkelijk terug!

Pin deze afbeelding: De leukste zwangerschapsaankondigingen tijdens corona
Pin deze afbeelding: De leukste zwangerschapsaankondigingen tijdens corona

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.